lørdag den 14. juli 2012

Rabarber is





8 rarbarber
100 gr sukker til når rabarberner skal i ovnen
vand som dækker halvvejs i fadet
1/4 l. fløde
1 stang vanilje
120 gram sukker

Pynt:
Havreflage cookies (købt)
Frysetørrede hindbær
Lakrids pulver

Tænd din ovn på 180 grader. skær rabarberne i små stykker, ca. 2 cm. tag et fad der kan tåle at være i ovnen. Put rabarberne og sukker i fadet, put nu vand i fadet så det dækker rabarberne halvt. Bag rabarberne i ovnen ca. 20 min. indtil de er møre.
Når de er kommet ud af ovnen, skal du mosse dem ned i en si. Alt der kommer igennem sien skal du koge op, (det som der ikke kommer igennem sien skal du gemme) indtil der er halvdelen af hvad du startede med at putte ned i gryden. Grunden til at man gør det er for at give isen en mere intens smag.

Kog fløde sammen med sukker og vaniljen (skær vaniljestangen over i to og skrab kornene ud og put dem i fløden, selve vaniljestangen putter du også i gryden) kun lige præcis indtil kogepunktet!. Nu blandes den varme fløde og den indkogte rarbarbersaft, sammen med det frasigede rabarber og derefter i en form, vi valgte at gøre det i muffinsforme, så det blev i portions størrelser.
Jeg ville gerne havde det til at se endnu mere lækkert ud, så vi knuste nogle havreflage cookies og puttede det nedenunder isen (i kan se det på billed nr. 4). Bagefter pyntede vi det med frysetørrede hindbær og dryssede meget lidt lakridspulver, da det var rent lakridspulver. Serveres med det samme. Bon appetit !
Håber i har lyst til at prøve min helt egen opskrift :)

Hugs and love, Clara
Ps. undskyld jeg ikke har lavet nogen indlæg i så lang tid, er fordi jeg har været på idrætshøjskole og der var ikke noget internet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar